Kuřecí s fenyklem a zeleninovou omáčkou

8. února 2009 v 18:50 |  Slané jídla
Dámy a pánové, dlužím Vám dva nedělní obědy... To jsem Vám jednou při nákupu mezi zeleninou uviděla fenykl. Takový ten zelenobílý "živý" - ne ta semena podobná kmínu... Podlehla jsem zvědavosti a hned dva koupila a jeden z nich šoupla hned v neděli do oběda!


Suroviny:
  • 10 ks kuřecích špalíčků - dolní část stehna, to naše děti rády drží v ruce a okusují, jednu dobu jsme tzv. "masíčko na kostičce" dělali doslova furt, samozřejmě můžete použít celá stehna (5ks),
  • 1 fenykl,
  • 3-4 mrkve,
  • 1 červená paprika,
  • 1 větší cibule,
  • máslo na vymazání pekáčku,
  • tymián,
  • bobkový list,
  • sůl
Postup:





Pekáč vymažeme plátkem másla a poklademe kolečky cibule.




Mrkev nakrájíme na kostičky, fenykl na klínečky, podle velikosti, cca 6-8 klínků.




Osolené kuřecí stehna poskládáme na cibuli, rovnoměrně posypeme tymiánem a proložíme bobkovým listem.




Na maso nasypeme zeleninu a do mezer fenykl.




Zeleninu můžeme použít jakou máme doma, mne na poslední chvíli napadlo doplnit ji červenou paprikou na kostičky. Můžete přidat i jiné druhy kořenové zeleniny, petržel či celer.

Podlijeme vodou a dáme přikryté na 3/4 hodiny péct při 200 stupních Celsia. Po této době pekáč odkryjeme, aby maso chytlo lákavou barvu a křupavější kůrčičku. Nezapomeneme polévat výpekem. Po dopečení odložíme maso a fenykl bokem, vyhodíme bobkové listy a zbývající zeleninu s výpekem přelijeme do mixovací nádoby a třeba ručním ponorným mixerem rozmixujeme na omáčku. Podle potřeby zředíme.

Maso podáváme s rýžovými bábovičkami a fenyklem bez omáčky jako dole na fotografii. Anebo vše přelijeme zeleninovou omáčkou jako na fotografii úvodní.

Dobrou chuť!

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 rybička rybička | Web | 8. února 2009 v 22:41

Vkládání komentářů je zde ukončeno, pokračujeme zde:  http://www.urybicky.cz/?p=1352

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama