Krůtí s pórkem na smetaně

10. února 2009 v 18:50 |  Slané jídla
A jsem tady s posledním nedělním obědem. Můj muž zcela spontánně konstatoval, že je škoda, že se na internet nedá napsat, jak lahodné chuti to jídlo opravdu bylo. A já musím konstatovat, že dojem z fotografií dnes opravdu silně pokulhává za opravdovým zážitkem na jazyku.





Suroviny:
  • 1/2 kg krůtího masa - já použila maso z horních stehen na guláš - bylo v balíčku bez kostí, nakrájené na gulášové kostky,
  • 2 střední cibule,
  • 2 lžíce olivového oleje,
  • 1/2 velkého pórku - zejména zelená část,
  • 2 lžíce koření na divočinu,
  • 2 lžičky granulovaného česneku / případně čerstvý česnek podle chuti,
  • sůl,
  • 1/2 červené papriky,
  • 1 kelímek smetany ke šlehání (s obsahem tuším 150ml... nebo se mýlím?),
  • 1 dcl vína

Postup:
Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na olivovém oleji dozlatova.

Pórek nakrájíme na proužky a přidáme k cibuli.
Maso nakrájíme na drobné kostičky.

Ještě lépe na ještě drobnější a nejlépe přes vlákna, jako na fotografii.
Drobné kousky masa přidáme k cibuli a pórku a zprudka osmahneme ze všech stran. Posypeme kořením (2 lžíce), osolíme, přidáme česnek - čerstvý, nebo sušený (2 lžičky).

Můžeme přidat jakoukolu zeleninu doma máme, mně připadlo, že červená paprika jídlo barevně oživí.
No a jestli Vám v lednici přebývá deci bílého vína, sem s ním. Nám právě zbývalo deci rulandského šedého. Přidáme ještě 2 deci vody a necháme 10-15 minut (podle velikosti kousků masa) dusit přikryté poklicí.

Ochutnáme kousek masa a jakmile je dostatečně měkké, přidáme smetanu a necháme chvilku projít varem. Podáváme s rýží.

Dobrou chuť!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 rybička rybička | Web | 10. února 2009 v 19:07

Vkládání komentářů je zde ukončeno, pokračujeme zde:   http://www.urybicky.cz/?p=1369

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama