Lahůdkový losos

1. ledna 2009 v 11:08 |  Slané jídla

Suroviny (cca 16-20 porcí):

losos růžový, vykuchaný bez hlavy, rozdělíme jej na dvě poloviny podél páteře (pekla jsem 2ks, celkem 3kg)
majonéza (cca 300g), sůl, sušená bazalka
citron (půlka k pečení, půlka k servírování), pečící papír

Postup:

Maso rozložíme na pečící papír na plechu, posolíme a pokapeme citronem. V chladu necháme uležet 1-2 hodiny.
Potřeme majonézou a posypeme sušenou bazalkou. Vyhřejeme troubu na 230 stupňů Celsia.
Ve vyhřáté troubě pečeme nepřikryté po dobu 10 minut. Podáváme s vařenými brambory.

Zdroj:
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Hela Hela | E-mail | 17. února 2009 v 8:35

Zcela náhodou jsem našla svůj recept, který jsem uveřejnila na Topreceptech a převzaly ho i Maminčiny recepty, zde.  Moc hezky nafoceno. Doufám, že vám chutnalo. Jen s tím údajem 20 porcí moc nesouhlasím. Je to tak dobré, že půlku  jednoho lososa počítám tak na max. pro 3 lidi, ale je fakt, že k tomu nepodávám brambory, ale jen zeleninový salát.  Vaše stránky se mi líbí a nemám zcela nic proti tomu, aby se dobré recepty šířily dál.

2 rybička rybička | Web | 17. února 2009 v 22:22

Helo, vím o zdroji, odkud recept pochází, proto uvádím odkazy oba. Recept je výborný. Ten počet porcí jsem počítala zpětně a je pravda, že u stolu byly i děti, tak byly některé porce menší. I tak však jednu půlku lososa dělím obvykle na 4 porce, takže ze 4 půlek bychom doma měli rozhodně 16 porcí. Těch 20 to bylo i s dětskýma. S ohledem na tři malé děti doma se u nás přílohy vaří hodně, protože když jim jídlo příliš nepadne, pak jsou alespoň brambory jistota, že nebudu muset narychlo vymýšlet náhradní oběd. A děkuji za pochvalu fotek, kloubí se tady dva koníčky - vaření a focení...

3 rybička rybička | Web | 18. února 2009 v 19:18

Vkládání komentářů je zde ukončeno, pokračujeme zde:  http://www.urybicky.cz/2009/01/lahudkovy-losos/

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama