Perníčky od Zdenik8

3. listopadu 2008 v 19:00 |  Vánoční



Ingredience:
  • 65dkg hladké mouky
  • 25dkg cukru
  • 5 vajec
  • 10dkg medu
  • 10dkg másla, vše promíchat s
  • 1 kypřícím práškem do pečiva
  • 1 lžicí sody
  • 1 lžicí kakaa
  • 1 lžicí skořice
  • 1/2balíčku prášku do perníku
  • můžeme (nemusíme) přidat i trochu mléka, aby těsto bylo vláčnější

Postup:
Ze surovin důkladně uhněteme těsto, zabalíme do sáčku a necháme do druhého dne uležet v lednici. Nemusí to být celých 24 hodin, stačí uležet. S těstem pracujeme druhý, max. třetí den.
Vyválíme, vykrojíme a upečeme perníčky - na horkovzduch při 175 stupních cca 8-10 minut. Po upečení potřeme rozšlehaným vajíčkem a to můžeme ještě nechat půl minutky zapéct.
Polevou zdobíme až následující den.

Poleva:
  • 15-20dkg cukr moučka (přeoset!)
  • 1bílek
  • trocha citronové šťávy
Vše smíchat a vyšlehat, případně zahustit ještě cukrem.

Recept je výborný, lety prověřený, od skvělé perníkářky Zdenik8. Posuďte sami v její galerii, jaké skvělé perníčky tvoří!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Nea Nea | 4. listopadu 2008 v 11:12 | Reagovat

Jsou ty perníčky hned měkké,nebo je třeba je nechat odležet?

2 rybicka rybicka | Web | 4. listopadu 2008 v 11:45 | Reagovat

Jsou hned měkké, hned po vytažení z trouby, asi po dvou dnech na vzduchu nezakryté malinko obschly, ale zuby si na nich nikdo nevyláme. Déle než 5 dnů zatím nemáme osobně vyzkoušeno, v krabici se jejich stav už nejspíš nezmění.

3 Martysek Martysek | 4. listopadu 2008 v 12:33 | Reagovat

Ahoj rybičko, mohla bych se na něco zeptat ohledně dortů? Vím, že to sem nepatří, ale je to zrovna aktuální téma.

Ty jsi tak zběhnutá v těch marcipánových nebo madlových hmotách, tak mi prosím poraď, kde sehnat nebo jak udělat čistě bílou mandlovku nebo marcipán? - prostě na potažení dortu. Kamarádka se bude vdávat a má vysněný čistě bílý dort, jenže u nás cukrářka prý má jenom béžový, že prý bílý nejde. Ale podle Tvých fotek tomu nevěřím. Ona je tedy neumí ani tak krásně udělat, vytvarovat a nazdobit jako ty. Ty se tím myslím neživíš, že? Minimálně asi ne teď s třema krásnýma klukama.-)) Moc děkuju za radu.

4 rybička rybička | Web | 4. listopadu 2008 v 16:31 | Reagovat

Martysku, ozvi se mi pres "zpravu autorovi" vlevo, prijde mi to mailem a hlavne napis na sebe e-mail. Urcite neco vymyslime, nebo poradime cukrarce, co nakoupit a kde.

5 Martysek Martysek | 13. listopadu 2008 v 9:47 | Reagovat

Ahoj rybi,

tak jsem psala přes zprávu autorovi, ale nevím, jestli Ti to došlo. Ještě jednou tedy můj mail martina@brabcovi.net (nechodí mi tam pošta z gmailu, tak kdybys měla tam, tak prosím použij martina.brabcova@gmail.com). Ale nechci Tě nijak honit, možná nemáš jenom čas.

Díky

6 rybička rybička | Web | 14. listopadu 2008 v 0:02 | Reagovat

Martysku, napisu mailem, ta zprava autorovi neprijde, pokud se do pole "od" nenapise emailova adresa. Takze mi nic neprislo, funkcni to je.

A mas pravdu, mam posledni dny fofr, zrovna mam rozdelane dva dorty na sobotu...

7 Martysek Martysek | 17. listopadu 2008 v 20:13 | Reagovat

To jsem teda střívko:-))

Jestli byl ten rozdělaný dort mašinka, tak se nedivim. To je nej dort od Tebe:-) Mimochodem máme taky malýho Vojtíška - můj synovec, ale teprve mu bude 9 měsíců.

Ozvi se, až budeš mít čas a náladu, rozhodně to nespěchá. Moc díky

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama