Ostružinový řez

4. září 2008 v 19:27 |  Moučníky jiné
Tak jsem si dnes prvně šlehla! Testovala jsem dnes nový šlehač na této mňamce:

Suroviny na těsto: (menší plech, cca 25x39cm))
  • 6 vajec
  • 180g moučkového cukru
  • 3 PL oleje
  • 3 PL kakaa
  • dovážit na 180g polohrubou moukou
  • 7g prášku do pečiva (cca 1/2 pytlíku)
Suroviny na náplně
  • dětské piškoty, marmeláda
  • 300ml rostlinné šlehačky
  • 2 PL moučk.cukru
  • 100g Vanilmixu (nebo jiný krém za studena) + 300ml rozmixovaných ostružin s vodou
  • ostružiny
  • 300ml rostlinné šlehačky
  • 3 PL moučk.cukru
  • 150g jogurtového ztužovače + 300ml vody
  • topping nebo topfill
Postup:
Na těsto vyšleháme vejce s cukrem, přidáme olej a zašleháme ho. Kakao, mouku a prášek do pečiva smícháme a důkladně zamícháme do vaječné pěny. Pečeme při 180 stupních cca 20 minut. Po vychladnutí vrstvíme náplně.
Korpus potřeme marmeládou a poklademe piškotama. Ty můžeme pocákat rumem, nebo ovocnou šťávou, aby změkly. (Jinak se budou špatně krájet, můžeme je i vynechat úplně.)
Vyšleháme Vanilmix s rozmixovanými ostružinami a oslazenou šlehačku zvlášť. Do šlehačky pak postupně přišleháme Vanilmix. Tímto krémem potřeme piškoty a na něj naskládáme ostružiny.
Vyšleháme šlehačku s cukrem, v jiné nádobě rozmícháme ztužovač v teplé vodě, který vlejeme do vyšlehané šlehačky a důkladně sešleháme. Tento krém natřeme na ostružiny a vyrovnáme.
Toppingem nahoru nacákáme šikmé čáry a následně párátkem kolmo přetáhneme čáry, které z toppingu vytvoří efektní vzor. Když se vzor nepovede, nevadí, i tak to bude dobré a v puse se to stejně smíchá.
Necháme důkladně vychladit a k mňamce si uvaříme třeba kafe.
Pro velký úspěch opáčko o tři dny později:
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 seischel@seznam.cz seischel@seznam.cz | 21. dubna 2009 v 21:08 | Reagovat

Prosím kde seženete tu rostlinnou šlehačku a ty ztužovače, jde to koupit i v nějakém marketu. Kde je kupujete prosím Vy????Chtěla bych právě zkusit dělat krémy bez másla..Děkuji Eva K

2 rybička rybička | Web | 25. dubna 2009 v 13:16 | Reagovat

Rostlinnou šlehačku je možné koupit i pod označením "Rama Cremefine ke šlehání". Vanilmix je vlastně krém za studena, běžně k dostání je třeba pod označením "Creme Olé" značka Dr. Oetker. Jogurtový ztužovač lze nahradit Želatinovým ztužovačem za studena, také od f. Dr. Oetker. Dávkování upravte podle návodu na obalech.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama