Stejné těstoviny 2x jinak

28. srpna 2008 v 18:05 |  Slané jídla
Dnes už jsme k obědu odbíhali od pískoviště hotového...

Suroviny:
  • 1 kg mletého vepřového masa
  • 1 velká cibule
  • 1 - 1,5 kila rajčat, nebo velkou plechovku
  • koření - Solčanka, bazalka
  • sůl
  • může být i česnek - množství podle chuti
  • 1/2 kg těstovin - vrtule
  • olej
  • 300g tvrdého sýra, stačí 30%
Postup:
Na oleji na teflonové pánvi necháme zesklovatět cibulku, přidáme mase a orestujeme. Když začne pouštět šťávu, osolíme a trochu podlijeme. Přidáme polévkovou lžíci Solčanky (něco jako Vegeta) a 1 klidně dvě lžíce sušené bazalky. Přidáme na drobno nakrájená rajčata, nebo z plechovky a necháme cca 20 minut dusit. Mezitím uvaříme těstoviny al dante a nastrouháme sýr, najemno nebo klidně nahrubo.
První den servírujeme masovou směs na těstoviny přímo na talíř, zasypeme sýrem a ozdobíme zeleninou - jako na první fotografii nahoře.
Na druhý den připravíme těstoviny do vymazané zapékací mísy, kam postupně skládáme vrstvy těstovin, sýra a masové směsi. Končíme sýrem na povrchu. Připravenou zapékací mísu dáme do ledničky na druhý den k obědu. Zapékací mísu pak dáme do studené trouby a ohříváme na 200stupňů, dokud se sýr napovrchu nezačne roztékat. Pak mísu odkryjeme a necháme povrch zezlátnout.
Dobrou chuť!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 LaS LaS | 30. srpna 2008 v 12:10

Musím říct že byly dobré,  no tak až přijedeš, taky udělám něco dobrého.  :-)

2 rybička rybička | Web | 30. srpna 2008 v 12:33

LaS, akorát s Váma jsme je měli ve verzi "nezapečené"...

Verze "zapečená" byla před dvěma týdny a fotky čekaly v PC až se mezi dorty uráčím je sem dát...

3 LaS LaS | 30. srpna 2008 v 14:54

A já si říkala kde se na té fotce vzala bazalka a žlutá rajčátka, na talíři co si fotila nebyly. :-D

4 rybička rybička | Web | 31. srpna 2008 v 23:19

LaS, když já nějak neměla čas si pohrát s tou koláží plnění zapékací mísy. A stejně - jak jsem to tenkrát fofrem plnila a fotila, některé vrstvy jsem nevyfotila... A co se nevešlo k zapékání, to jsme spapkali na talíři...

5 rybička rybička | Web | 25. dubna 2009 v 17:54

Vkládání komentářů je zde ukončeno, pokračujeme zde: http://www.urybicky.cz/2008/08/stejne-testoviny-2x-jinak/

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama