Piknik - čtyřsýrová pizza

10. srpna 2008 v 23:29 |  Ostatní
Jak pohádky z dílny pana Disneye ovlivní nedělní činnost...

Naše děti (3 a 4 1/2 roku) si přály uskutečnit piknik, na jaký se vydává i jejich oblíbený hrdina Mickey Mouse s kamarády. Tak co - alespoň rodičové poprve nemusejí vymýšlet nedělní aktivity...
K obědu jsem spáchala čtyřsýrovou pizzu, kterou mají děti rády. Kromě toho taky na jeden plech naši klasiku. Ze sýrů jsem použila na jeden plech jeden klínek Nivy, jednu kouli Mozzarely, jeden větší Hermelín a cca 150g cihly 30%. Příště pod sýr není nutno dávat tolik rajčat, přes sýr se nemají šanci upéct a odpařovat. Možná bude úplně stačit kečup. Nicméně i tak byla mňamková.
Děti beztak více zajímaly skály na "Skalce" a pak hřiště... I když před odchodem z domu starší syn kontroloval "Máme šechno? Picu? Dort? Koko? Pití? ..." I ten dort na pikniku byl !
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 sněhulák sněhulák | 12. srpna 2008 v 14:22

grrr ... napíšu dlouhý příspěvek a ono se to neulož. :-((((

2 sněhulák sněhulák | 12. srpna 2008 v 14:25

tak znova ... chválím i za rybi foto :-) ó, jak barevně sladěno :-))))

asi se na to taky vrhnu, ta pizza z mrazu není chuťově tak dobrá, ta z naší picérky sice ano, ale zase stojí víc Kč ... pizzu máme moc rádi,  teda jen tu z dobrých rest. :-) , tak zkusím tu ten rybi recept :-) ale až v září, dřív už to nestihnu udělat piknik :-)))

3 Martysek Martysek | 13. srpna 2008 v 10:44

Rybičko poraď, jak udělat pizuu, aby nebylo těsto pod náplní mokré a blátivé. Snažím se nedávat čerstvá rajčata, ty hodně pouští vodu, posledně jsem slívala hodně vody, co si pustila mozzarela, přitom byla taková pěkně tuhá a od zottu, tak už nevím. Spodek je krásně křupavý, ale mezi spodkem a náplní je trochu blátíčko :-(

4 rybička rybička | Web | 13. srpna 2008 v 11:24

Martysku, musis mit to testo hodne na tenko... Pak taky zalezi na tom, co davas nahoru, pod tim syrem, ketry se roztece a udela souvislou vrstvu nema sanci se ta tekutina vysusovat a pri peceni odparovat, takze pod syr urcite jen potrit kecupem. Mozzarelu slit, to je jasne. A hlavne testo na tenoulinko...

A pak take nejlepsi je pect pizzu po jednom, treba na horkovzduch, ale pridat spodni ohrev a plech soupnout do spodni poloviny trouby.

Rajcata na kolecka davam jen tam, kde je nahore jen strizliva vrstva syru, aby byly mezery na odparovani. A zavarovana rajcata na pizzu nedavam vubec. Potiram radeji kecupem nez protlakem, kvuli chuti.

5 Martysek Martysek | 13. srpna 2008 v 11:57

Já dávám rajčatovou směs, ale hodně odvařenou, ta nam chutná nejvíc, už je i s kořením, na to sýr  a pak teprve ostatní, tak jsem myslela, že se to právě líp odpaří. Těsto mám snad i docela tenké. Typem těsta to být nemůže? Musela bych porovnat recepty.

Zkusím laborovat s tím pečením, dělala jsem jí teď dvakrát po dlouhý době, prvně jsem dala klasický pečení, ale neměla jsem ji zespod moc pečenou, tak nechroupala a mokré bylo těsto taky, takže jsem podruhé dala právě horkovzduch, to se zespod hezky obarvila a chroupala, ale pořád mokré těsto. Ona je i tak moc dobrá, ale přeci jenom, kdybych jí chtěla udělat třeba pro návštěvu, tak to prostě není ono. Tak díky za tip s pečením, vyzkouším :-)

Jinak moc krásné stránky, krásné děti :-), úžasné dorty, zebrová bábovka skvělá, už jsme vyzkoušeli :-)

6 rybička rybička | Web | 13. srpna 2008 v 15:40

Martysku, tak at se zadari. Muze to byt i typem testa, muze. Pizzove je takove obycejne, jako bily chleba. Vejce ani mleko tam nepatri. Porovnej recept, podivej se ve fotopostupu, jak tenkou ji delam ja. Mne se osvedcilo z tohoto duvodu delat pizu stylem "chlebova plana placka a na to zeleninovy salat... je to kyprejsi a zajimavejsi nez rozvarene ve smesi. Testo muze dychat i pres napln, nez kdyz je zatizene jednolitou vrstvou naplne - a nedavas ji nahodou moc?

A dekuji za komplimenty, uplne rudnu...

7 Martysek Martysek | 14. srpna 2008 v 8:42

Rajčatový směsi moc nedávám, to spíš decentně, ale hodně sýra, hodně žampionů, to jo :-) No tak zkusím ubrat, aby se všechno mohlo líp odpařovat. Díky

8 rybička rybička | Web | 8. března 2009 v 16:09

Vkládání komentářů je zde ukončeno, pokračujeme zde:   http://www.urybicky.cz/2008/08/piknik-ctyrsyrova-pizza/

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama