Letní patizonová klasika

27. srpna 2008 v 11:27 |  Slané jídla
Jak máte patizon nejraději?

U nás suverénně vede smažený, kalorie nekalorie, zdravá výživa jde také bokem. Žlučníky máme po předcích naštěstí "dobře stavěné"...
Asi budu tahat dříví do lesa, když se rozepíšu ve stylu Ingredience: patizon, sůl, hladká mouka, 3 vejce, strouhanka, tuk na smažení... Postup: patizon umyjeme, nakrájíme na půlcentimetrové plátky, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném osoleném vajíčku a ve strouhance. Smažíme do zlatova... Ve chvíli, kdy nám v tuku plave hodně opadané strouhanky, tuk vyměníme... Osmažené kousky osušíme v ubrousku od přebytečného tuku.
Podáváme s vařenými brambory a zeleninou - za odběhnutí od nového pískoviště to stojí za to! Dobrou chuť!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 yana yana | 27. srpna 2008 v 14:41

jj, zrovna jsme měli "patizonové hody" :-) a rozhodně taky takto obalované, ale nesmažíme - pečeme v troubě na olejem vymazaném plechu ... ale to jsem si přece přivezla z pasek ... :-)

2 rybička rybička | Web | 27. srpna 2008 v 15:10

my teď máme super extra velký teflonový hrnec, tak smažíme v něm a na kvalitním tuku... nechce se mi drhnout zaprskanou troubu, tu využíváme při opravdu velké smažící dávce...

3 Gilli Gilli | 27. srpna 2008 v 18:47

...tak u nás také vede obalený, ale před obalením ho lehounce počesnekujeme (drcený česnek), šup obalit, aby nepouštěl už vodu a opéct a je to teda ňaminka!! Stejným způsobem děláme cukýnu i lilek...;o))

4 rybička rybička | Web | 27. srpna 2008 v 19:24

Gilly, ten česnek je prima nápad! Sušený moc nepoužíváme. Tady by byl lepší. Z Tebou uvedené zeleniny u nás patizon v této úpravě vede na celé čáře!

5 rybička rybička | Web | 25. dubna 2009 v 17:47

Vkládání komentářů je zde ukončeno, pokračujeme zde: http://www.urybicky.cz/2008/08/letni-patizonova-klasika/

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama