Laciný ovocný vdolek - ála co spíž dala

14. srpna 2008 v 18:49 |  Moučníky kynuté
Já vím, já si nedám pokoj s trnkovýma buchtama, co?
Surovinyna dva plechy:cena v Kč:
3 dlmléka5,40
2 PLcukru krystal1,10
1 špetkasoli0,01
110 mloleje3,30
1 ksvejce2,00
600 gpolohrubé mouky9,00
2 ČLsušeného droždí3,00
CELKEM:23,81
1,3 kgšvestek(26)
Celkem se švestkami:(49,81)
Postup:
Těsto zaděláme jako obvykle = čili u nás v pekárně. Suroviny do ní ládujeme v pořadí jak jsou v rozpisu... Vykynuté vyklopíme, rozdělíme na dva díly, položíme na vymazaný plech, rozmáčkneme, vyválíme (je fajn nelepivé a vyválet jde dobře). Poklademe ovocem a posypeme oblíbenou drobenkou, nebo jen pocukrujeme. Chcete-li z ní udělat laciný koláč de luxe, posypejte ovoce mletou skořicí ... po upečení uvidíte divy! (Buchta zmizí ve strávnících jako ve studně... Jo a pečeme dlouhých 18 minut ve vyhřáté troubě na 180 stupňů. Syrovou ji opravdu nejezte.

PS: Pokud doma není ani vajíčko, přidejte o dvě lžíce oleje více, nebo nic.
PS2: Pokud doma není cukry krystal, dejte klidně jaký máte. Kostky raděj rozbijte nebo rozpusťte, ať si nepoškrábete pekárnu.
PS3: Pokud doma není polohrubá mouka, dejte hrubou nebo hladkou, nebo jejich směs. V tom případě ji nevsypte úplně celou a při hnětení těsta ji přidejte, nebo nepřidejte.
PS4: Pokud není olej, dejte máslo, Heru, margarín na chleba Perlu, Ramu, Floru... zhruba stejný objem.
PS5: Pokud doma není ovoce, zkuste povidla nebo marmeládu. V tom případě podejte hlášení o výsledku zde!
Moje hlášení zde:
Jde to i úplně bez vajíčka, na 4 plechy tenoulince, jde to i s povidly a marmeládou, posypat drobenkou nebo mandlemi:
PS6: Pokud doma není sušené droždí, čerstvé už tím spíš nebude... Upečte něco jiného, třeba s prdopečem!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 rybička rybička | Web | 25. dubna 2009 v 17:38

Vkládání komentářů je zde ukončeno, pokračujeme zde: http://www.urybicky.cz/2008/08/laciny-ovocny-vdolek-ala-co-spiz-dala/

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama