Tvarohová zebra

16. července 2008 v 13:39 |  Moučníky jiné
Pruhované období mne neopouští...
Recept vložím později, asi až večer, dnes mne tady děti asi nenechají déle než minutku...
Zatím kupte kilo tvarohu, stačí 1,5% tuku, 1 zakysanku (může být náhražka Rama) a dva vanilkové pudinky... základní věci máte určo doma... jako vejce, mléko, polohrubou, moučkový, vanilkový, kousek Hery (tentokrát olej nee)... a večer upečem, ať do rána vychladne, chladne na můj vkus dloooouho!

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Sofiya Sofiya | 16. července 2008 v 17:25

Tak to je nádhera!!!Musím také zkusit-tvarohové mňamky milujeme a tohle navíc krásně vypadá:-)Super!!

2 yana yana | 16. července 2008 v 21:13

tedá!! už píšu suroviny na lísteček na zítřejší nákup ... vypadá úžasně a o chuti taky nemám pochybnosti :-))

3 Marta Marta | 16. července 2008 v 21:28

Tak to je opět bez komentáře!!!Velká škoda,že nebydlím někde poblíž,páč bych chodila na kafe každý den!!

4 Marta Marta | 16. července 2008 v 21:29

a ty suroviny už mám na lístečku taky :-))

5 rybicka rybicka | Web | 16. července 2008 v 21:39

holky, hlavně kupte tvaroh ve vaničkách, ten je jednak řidší a i hladší, nehrozí, že by nadělal hrudky. Kdyby měli jen v kostkách, tak bych ho napřed upravila tak, že bych ho přiměřeně zředila a rozšlehala a teprve pokračovala ostatní suroviny. Za hladký průběh (design) "žeber zebry" to stojí...

6 Lenka Lenka | E-mail | Web | 16. července 2008 v 22:10

Rybičko, máš naprosto skvělé stránky a recepty. Ovšem tento mě naprosto uchvátil, určitě ho vyzkouším. Vadilo by ti, kdybych si ho dala i na své stránky? Samozřejmě s vlastními fotkami a uvedením zdroje, odkud ho mám. Děkuji za odpověď.  Měj se krásně!

7 rybička rybička | Web | 16. července 2008 v 22:26

Lenko, nevadilo, bude mi ctí a když uvedeš zdroj tak dvojnásob! Tvé stránky znám i když na nich zas tak často "nelistuju". Ty moje jsou proti Tvým ještě mimino :-D

8 Lenka Lenka | E-mail | Web | 17. července 2008 v 9:10

Děkuji mnohokrát! Normálně vaničkový tvaroh nepoužívám, ale budu se držet tvých rad. Už ho mám na nákupním lístku. Krásný den!

9 rybicka rybicka | Web | 17. července 2008 v 9:18

Lenko, ono to jde z obou, ale tady se mi vaničkový zdá výhodnější.

10 Lenka Lenka | E-mail | Web | 17. července 2008 v 19:29

Ach, rybičko, rybičko,  kdybys věděla... Všechno jsem udělala přesně podle receptu, přesně vážila a měřila, šoupla do trouby vyhřáté na 175°C a šla si po svých. Když jsem se tam za hodinu podívala, tvaroh byl ztuhlý kolem krajů a uvnitř stejně tekutý jako když jsem ho tam dávala. Tak jsem zesílila teplotu na 200°C, už je to tam celou další hodinu a pořád je to uprostřed syrové. A já se na to tak těšila! Asi udělali soudruzi z NDR někde chybu, nebo já? To spíš. Ale netuším kde.  Nenapadá tě, čím by to mohlo být? Trouba je v pořádku, peču v ní každý den. Neber to prosím tě jako výčitku, to je jen povzdech zoufalce.

11 rybicka rybicka | Web | 17. července 2008 v 19:34

Lenko, ulpivalo ti to na paratku? nemas nahodou mensi formu, ze bys to mela moc vysoke? Jeste mne napada rozdil, ja to pekla na horkovzduch, ale obycejne peceni by v tomto pripade nemelo vadit... Mne to po hodine na paratku neulpivalo, ale na prvni pohled bylo mekke, kdyz jsem formu nesla, tak ten stred se jakoby drkotal, jako aspik, pak to ale ztuhlo, je v tom pudink, ktery chladnutim tuhne. Kdyz jsem to krajela a nebylo to uplne vychladle, tak ten stred byl taky takovy kremovity, dnes z lednicky uz to ma souvislou konzistenci. Nebylo to unahlene nechat to tam dele, musi to byt prece spalene?

12 rybicka rybicka | Web | 17. července 2008 v 19:36

Jeste mne napadlo - ten stred, to uz jsou posledni lzice z nadob obou smesi... melas v tom opravdu dobre rozmichany pudink? Jako, ze by ty posledni lzice vlozene doprostred kolace byly uz bez pudinku a tak to zustalo tvarohovite... no jinak nevim ??? a jsem prekvapena!

13 rybicka rybicka | Web | 17. července 2008 v 19:42

Posledni napad - jestli jsi mela tvaroh v kostkach, nenaredila jsi ho prilis? Jak jsem tady nekde vyse doporucovala... To rozhodne chtelo nekolik malo desitek mililitru, tak 20ml do celeho kila. Ale to pisu pro pripadne zacatecniky, co to tady ctou, ty jsi zkusena kucharka, ty vis jaky rozdil je mezi vanickovym a kostkovym tvarohem.

A uplne posledni, dalas do tvarohove smesi vajicka?

14 Lenka Lenka | E-mail | Web | 17. července 2008 v 19:59

Tak jsem to právě vytáhla, po dvou a půl hodinách. Na pohled to vypadá docela dobře (jenom nevím, co bude s tím těstem dole :) ). Třese se to jak říkáš jako aspik. Ale když do toho píchnu špejli, vytáhnu ji obalenou mazlavou hmotou. Určitě jsem dala všechno podle receptu, několikrát jsem to kontrolovala. Tvaroh jsem měla vaničkový, schválně jsem ho byla koupit.  Místo pudinku jsem jako ty použila Gustin, je mi sympatičtější než pudink. A prošlehané to bylo určitě dobře, šlehala jsem to elektrickým šlehačem dost dlouho.  Forma má průměr 24 cm.  Tak nevím.

15 Lenka Lenka | E-mail | Web | 17. července 2008 v 20:02

Jéžiši, teď mi to došlo!!! Já hlava skopová!!! Tys to pekla na 175°C v horkovzdušné troubě, že? Jenomže tam se všechno peče při menší teplotě než v elektrické. Takže já jsem měla dát od začátku minimálně 200°C!!! A jsme doma. Nevadí, chybami se člověk učí, příště budeme moudřejší. Tak promiň, že jsem tě tím zatěžovala.  Přesto díky za recept, určitě to zkusím znovu, já se nevzdám. Přeju ti krásný letní večer!

16 rybicka rybicka | Web | 18. července 2008 v 13:39

Lenko, to byl jeden z privnich duvodu co mne napadlo, prestoze bych nikdy nemyslela, ze je v tom horkovzduchu takovy rozdil. Ja mela jeste loni sporak s obycejnym hornim a dolnim ohrevem a dnes v horkovzduchu pecu vsechno na stejne teploty jako tam a vychazi to vsechno nastejno. U tech elektrickych asi zalezi kus na kusu. Podle moji zkusenosti v tom takovy rozdil neni, ale zas tolik trub jsem nevyzkousela...

Lidi, vy ostatni, jak se darilo a na kolik stupnu jste zebru pekli?

17 Lenka Lenka | E-mail | Web | 18. července 2008 v 14:09

Nevadí, je dobrá i tak, dokonce ani není spálená.  Pravda, tak světlé jak je na tvých fotkách to dolní těsto nemám :) .

Dovolila jsem si přidat na své stránky odkaz na tvůj blog. Příjemný den!

18 rybicka rybicka | Web | 18. července 2008 v 14:38

Díky, at se priste zadari lepe... Odkaz na tve stranky jsem uz taky pridala. A sem dnes pridam zase jednu dobrutku... Pekny den vsem!

19 yana yana | 18. července 2008 v 15:06

u nás se peče zítra (drahá polovička bude na fotbalovém turnaji a pak bude potřebovat dodat energii :-) )

co se teploty trouby týká: 170°C s "vrtulkou" peče asi jako 200°C bez - teda aspoň u naší trouby ... snad se mi zítra bude dařit :-)

20 rybicka rybicka | Web | 18. července 2008 v 15:37

hmm... mela bych teda tu nasi troubu s vrtulkou vyzkouset jak pece bez vrtulky. Ta stara trouba byla bez vrtulky uplne a pekla jako tato, kdyz pouziju vrtulku... proto mi to prijde nastejno, bez vrtulky ted vlastne nic nepecu... pecu kolikrat i tri patra, treba dve pizzy a buchtu, to by bez vrule neslo ...

21 yana yana | 19. července 2008 v 17:10

:-) už si pochutnávám :-) zadařilo se!

jen se mi podařily 2 změny: 1.) kakao jsem dala do 2/3 krému a do formy ložila 2 lžíce kakaový krém a 1 lžíce bílý krém (jsme holt víc kakaový :-) struktura taky pěkná!); a 2.) změna poněkud nechtěná - při pečení jsem i uklízela a když jsem drhla sporák, tak jsem houbičkou pootočila teplotou a nevšimla si toho ... takže asi 10 min. se to peklo na 250°C! Už to mělo "medovou" kůrčičku, když jsem si všimla a zbývala ještě půlhodinka pečení, tak "zebra" putovala pod alobal. Tmavší povrch je, ale spálený ne-e (pro oko jsem jen zacukrovala) a tvaroh drží :-) a v mojí troubě příště nechám péct i trochu dýl (střed je ještě malinko mazlavý, ale krájí se v pohodě ... a navíc formu mám ještě o víc jak 1 cm menší než Lenka, takže možná i větší hromada) - určitě zopakuju :-) parádní recept, rybičko :-)

22 Esa Esa | 23. července 2008 v 8:24

Rybi, už jsem Ti to psala na livingu, ale pro ostatní to píši ještě sem. Měla jsem stejné problémy s pečením jako lenka.  Také peču většinou na horkovzduch, ale tentokrát jsem to dala na horní a dolní ohřev. Také jsem potom přidávala jednou 25 min a potom znovu 25 min., takže vlastně skoro tak dlouho, co lenka. I mě napadlo, že jsem to měla péct alespoň na 190st. Každá trouba peče zřejmě trochu jinak. Ale já přidám příště do náplně více cukru, hlavně pro manžela.

23 rybička rybička | Web | 23. července 2008 v 11:20

Doplnim do postupu, ze na horni a dolni peceni se ma nastavit 190 stupnu a priste to taky tak vyzkousim. Mozna to bude tim.

24 Lenka Lenka | E-mail | Web | 25. července 2008 v 9:31

Ahoj, tak jsem to prubla znovu. Od začátku jsem dala troubu na 200°C a bylo to bez problémů, za 55 minut bylo upečeno, možná jsem ji mohla vyndat i dřív.  Tentokrát jsem byla nucena použít tvaroh ze staniolu, šlo to dobře,  neprováděla jsem s ním před použitím žádné úpravy. Ještě jednou díky za recept! Příjemný den!

25 rybička rybička | Web | 25. července 2008 v 10:03

Tak to j fajn, kouknu se pak na nej u tebe na strankach!

26 rybička rybička | Web | 25. července 2008 v 10:05

Dovolim si primy odkaz pro ostatni: http://www.mamincinyrecepty.cz/ruzne-moucniky/tvarohova-zebra

Lenko, povedl se skvele, podle fotek je videt, ze tvaroh ze staniolu byt tuzsi a tvoril opravdu hromadky, ale vysledek je opravdu krasne zebroidni !

27 Věra-1 Věra-1 | 12. srpna 2008 v 9:55

Rybičko zkoušela jsem a povedla se úžasně. Vzala jsem ji na oslavu jako konkurenci dortu. No co ti mám povídat, všichni chtěli recept na zebru !  :o))

28 Tvarohový pruhovaný dort Tvarohový pruhovaný dort | E-mail | 17. srpna 2008 v 23:15

Tvarohový pruhovaný dort

29 rybička rybička | Web | 18. srpna 2008 v 0:34

Dort? Ne. Spíš koláč. Tvarohový pruhovaný koláč. Dort je něco jiného.

30 Hanka Veselá Hanka Veselá | E-mail | 18. srpna 2008 v 11:09

Našla jsem recept, nadchla se, poslala muže na nákup (jsem na rizikáči a nesmím vstávat ;-) ) a upekla. Naprosté nadšení, dámy!!! Nejen že nádherně vypadá, také úžasně chutná (není přehnaně sladký, což mi vyhovuje). Rozdávám odkaz na tuto stránku, kde se dá :-) A všichni obdivují a plánují vlastní pokusy. Díky za úžasný recept!!!

31 rybička rybička | Web | 18. srpna 2008 v 12:17

Hanko, děkuji! A ať vše zdárně dopadne, nejen zebra!

32 Veria Veria | 19. srpna 2008 v 0:32

Rybičko, mohla bys prosím pro mne natvrdlou vysvětlit, jak vznikne ta "zebra"? Dám střídavě jedno patro světlé a jedno tmavé? Ale píšeš že dávat po jedné lžíci a to přece na jedno patro nestačí?  A jaký průměr má ta forma? Díky!

33 rybička rybička | Web | 19. srpna 2008 v 8:24

Verio, zkus a uvidiš, obsah té jedné lžíce se rozteče pod tíhou těch dalších do stran a bude z ní jeden tenký proužek. Pokud bys chtěla proužky tlustší, můžeš to střídat po dvou lžících.

34 Veria Veria | 20. srpna 2008 v 14:54

Rybičko, díky! Zjišťuju, že mám formu o průměru jen 21 cm. To je asi malé co. Možná z poloviční dávky?

35 rybička rybička | Web | 20. srpna 2008 v 15:12

Ne, 21cm prumer neni takovy rozdil. Těsto bych zadělala stejně a do náplně třeba jen o jeden tvaroh méně, jinak žádná změna. Pravda, lépe se to propeče, než když bude tvarohová hmota moc vysoká.

36 Jana Jana | E-mail | 25. října 2008 v 18:51

Ahoj Rybičko,

už dlouho se chodím koukat na tvé krásné stránky s ještě lepšími mňamkami. Díky za super recepty. Dneska jsem zkusila Tvarohovou zebru a dopadla jsem stejně jako Lenka. Použila jsem menší formu (myslela jsem, že to bude lepší). Pekla jsem hodinu na 175 stupňů a pořád to nebylo, tak jsem zvýšila teplotu a povrch se začal připalovat. Po hodině a půl jsem to vytáhla z trouby s mírně připáleným vrškem a lepivým středem a teďkom čekám jestli to ztuhne. Příště si nejdřív přečtu i komentáře. ;-)

37 rybička rybička | Web | 25. října 2008 v 19:14

Jano, tys to pekla v klasicke troube na 175? Ale ta vyssi teplota je i v textu, jakmile jsme to s Lenkou rozresily, dopsala jsem to i tam, prave proto, aby se nemusely k receptu procitat i vsechny komentare. Zkus to jeste jednou, uvidis, ze se podari... A dej klidne i 200, kazda trouba je malinko jina a u tohoto receptu zalezi na tom, jak se pece.

38 Jana Jana | E-mail | 26. října 2008 v 16:59

Zebra vychladla, je trošku vlhká, ale tuhá  a mooooc dobrá, mňam. Příště už bude 100%. Všuchni obdivovali jak skvěle vypadají ty pruhy a chtěli vědět jak jsem to udělala. Díky za skvělý recept a podrobný návod.

39 rybička rybička | Web | 26. října 2008 v 19:56

Jojo, on ten tvaroh nebude nikdy uplne suchy... Takze to mas vcelku OK, hlavne ze to ztuhlo, mekke to byt ma. JSem rada, ze mela uspech!

40 rybička rybička | Web | 10. února 2009 v 19:23

Vkládání komentářů je zde ukončeno, pokračujeme zde:   http://www.urybicky.cz/?p=980

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama