Meruňkové vdolky z jogurtového těsta

28. července 2008 v 23:40 |  Moučníky kynuté
Byly doma meruňky, byl doma tvaroh a teď už jsou doma i meruňkové vdolky!



Suroviny:
  • 250ml bílého jogurtu (3,7% tuku)
  • 150ml oleje
  • 2 vejce (oddělit 1 bílek na potření)
  • špetka soli
  • 100g cukru (lhostejno zda moučka nebo krystal)
  • 580g polohrubé mouky (80g nechat bokem)
  • 2 lžičky sušeného droždí
Náplň:
  • 100g Vanilmixu + 300ml studené vody (po vyšlehání necháme 10 minut nabobtnat)
  • nebo 2 vanilkové pudinky + 300ml mléka + cukr (po uvaření necháme vychladnout)
  • 8ks meruněk
Postup:
Zaděláme těsto a necháme nakynout. (V domácí pekárně to trvá 1 hodinu a 25 minut.) Při hnětení těsta sledujeme jeho tuhost, je-li řídké, tzn. na dotek není tuhé a pružné, přisypeme mouku. Záleží na hustotě jogurtu. Je možné, že budete potřebovat mouky i víc, než je v seznamu surovin uvedeno.
Hotové těsto rozdělíme na 4 díly. Postupně z každého dílu vytvarujeme tlustší váleček, který nakrájíme na 8 dílů - koleček. Kolečka pokládáme na plech řeznou plochou dolů. Vyšlo mi 32 kusů.
Lžící promáčkneme střed bochánků na plechu. Do jamky dáváme pudinkovou náplň a na pudink čtvrtinu meruňky, nebo klidně menší dílky.
Necháme na plechu chvíli kynout, cca 15 minut, než se nám nahřeje trouba na 180 stupňů Celsia (horkovzduch) a než oba "plechy" pomašlujeme rozkvedlaným bílkem kolem náplně. Pečeme 15-18 minut.
Dobrou chuť!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 rybička rybička | Web | 8. března 2009 v 10:52

Vkládání komentářů je zde ukončeno, pokračujeme zde:  http://www.urybicky.cz/2008/07/merunkove-vdolky-z-jogurtoveho-testa/

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama