Tvarohové mraky v jahodové louži

14. června 2008 v 23:23 |  Sladké jídla
... nebo pod smetanovou peřinou:
... pod peřinou ...
... v louži ...
Tato rychlovka může mít zcela prozaický a obyčejný název, ale poté co jsme ji tak nepoeticky rychle s...nědli, zaslouží si něco romantičtějšího.
Ingredience:
  • 250g tvarohu
  • 1 vejce
  • 250g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • případně trošku mléka na zředění (2-3 lžíce)
  • louže: jahody, 400-500g, moučkový cukr
  • nebo peřina: zakysaná smetana, moučkový cukr
Postup:
Z tvarohu, mouky, vajíčka a špetky soli zpracujeme těsto, nejlépe rukou. Je li hmota příliš hutná, že do ní nejde zapracovat zbytek mouky, přidejte trošku mléka. Z těsta pak tvarujte stejně velké kuličky, nejspíš se budou dařit spíše šišaté díky lepivosti těsta.
Dejte vařit vodu, osolte ji a připravené mraky vkládejte do vroucí vody. Vaříme je 6 až 8 minut, pokud budou větší i déle. Var nesmí být příliš bouřlivý, aby se mraky "nerozbily". Po jejich vyplavání na hladinu ještě chvilku povařte.
Mezitím si připravte louži, nebo peřinu. Louže jsou jahody rozmixivané s cukrem - dejte ho podle chuti. Peřina je oslazená zakysaná smetana.
PS: Tentokrát bylo na vyfocení jídla opravdu jen pár vteřin, žádné velké aranžování, okolí se málem vrhalo do hrnce a baštil i náš nejvyhlášenější nejedlík!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 rybička rybička | Web | 25. ledna 2009 v 18:50

Vkládání komentářů je zde ukončeno, pokračujeme zde:  http://www.urybicky.cz/?p=605

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama