Šlehačková rychlovka na sobotu

28. června 2008 v 22:50 |  Moučníky jiné
Máte chuť na neco exkluzivního a jednoznačně snadného na výrobu? Šlehačkovou roládu zvládne snad i začátečník - zvlášť když použije rostlinnou šlehačku. Zabije tím dvě mouchy jednou ranou:
  1. při šlehání nestvoří máslo,
  2. při mlsání si nemusí odpírat poslední sousto, rostlinná není tak tučná jako živočišná šlehačka.
O kalorickou bombičku se však jedná v každém případě :
Suroviny na těsto:Suroviny na náplň a zdobení:Suroviny na náplň - alternativa:
  • 5 vajec (bílky zvlášť)
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 5-6 lžic polohrubé mouky
  • 2 šlehačky Rama cremefine
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 4-5 jahod
  • sypání, třeba mlýnek vanilka-karamel
  • 400ml rostlinné šlehačky
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 100g jogurtového ztužovače šlehačky do 100ml vody
  • 4-5 jahod
  • sypání
Postup:
Oddělíme bílky a žloutky, do bílků přidáme 2 lžíce cukru, do žloutků 3 lžíce. Vyšleháme nejprve sníh z bílků, pak vyšleháme žloutky s cukrem. Do žloutkové směsi pak zamícháme mouku a lehce vmícháme sníh, který vařečkou jakoby "zabalujeme" do těsta. Nalejeme a rozetřeme na pečící papír na plechu. Pečeme 10 minut při 180stupních Celsia. Po upečení ještě horké i s papírem srolujeme a necháme vychladnout.
Na náplň vyšleháme obě Ramy Cremefine s cukrem. Polovinu rozetřeme na vychladlý a rozmotaný plát piškotu, urovnáme do středu rolády čtvrtky jahod a srolujeme. Druhou polovinou šlehačky naplníme sáček se zdobící špičkou a ozdobíme celý povrch rolády. Necháme vychladit. Před podáváním ozdobně posypeme horní část rolády.
Alternativa I.:
Do šlehačky můžeme použít ztužovač nebo nějaké příchutě. Nebo i obojí v jednom. V roládě na fotografii byl použit ztužovač s jogurtovou příchutí, který byl zamíchán s rostlinnou šlehačkou Hulala.
Alternativa II.:
Kuk na šlehačkovou rychlovku na neděli.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 sněhulák sněhulák | 29. června 2008 v 21:40

Kuk - je hezké pojmenování odkazu :-)

2 rybička rybička | Web | 28. ledna 2009 v 22:45

Vkládání komentářů je zde ukončeno, pokračujeme zde:  http://www.urybicky.cz/?p=861

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama