Obyčejný žitný chleba

4. června 2008 v 23:00 |  Domácí pekárna
Suroviny:
  • 350 ml vody
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce octa
  • 2,5 lžičky soli
  • 600 g žitné chlebové mouky
  • 2 lžičky drceného kmínu
  • 2 lžičky sušeného droždí
Postup:
Těsto zpracujeme ručně nebo v pekárně na program "kynuté těsto". Suroviny dáváme do pekárny v uvedeném pořadí. Po cca hodinovém kynutí v pekárně přemísíme na vále, vytvarujeme bochník a necháme na teplém místě ještě cca 1/2 hodiny kynout. Pak bochník překlopíme na plech s pečícím papírem, potřeme vodou a pečeme 45 minut při 190 stupních Celsia. Nezapoměňte do trouby vložit i kastrolek s vodou, aby se chlebík příliš nevysušoval. Po upečení chleba opět potřeme vodou a necháme na mřížce vychladnout.
Celý postup můžeme samozřejmě svěřit domácí pekárně na program "základní".
Za inspiraci děkuji tomuto receptu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 rybička rybička | Web | 23. ledna 2009 v 21:47

Vkládání komentářů je zde ukončeno, pokračujeme zde:  http://www.urybicky.cz/?p=452

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama