Jahodově jahodový džem!

14. června 2008 v 1:54 |  Sladké jídla
Já věděla, že marmeláda v poměru 2:1 s cukrem je jahodovější než v poměru 1:1. Ale že v poměru 3:1 bude taková famozní, tak jahodová, tak skutečná ... ... ... jsem zjistila až dnes!
Postup je vlastně stejný, jako u 2:1, jen použijeme pouze 350g cukru. Díky tomu je hmota malinko kyselejší - aniž by to našim mlsným jazýčkům vadilo - a díky tomu v pohodě želíruje už napoprvé. Neni nutné přidávat kyselinu citronovou.
Doplněk: Ještě jsem kromě toho zkoušela jiný džemový přípravek, od firmy Madami 2:1 a výsledek je na první pohled želatinovější. A tím pádem ne tolik lahodný, jak od našeho domácího džemu očekáváme. Takže experimentování je konec a zůstávám u oblíbeného Gelfixu.
Experimentům zdar a jahůdkám zvlášť!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 sněhulák sněhulák | 14. června 2008 v 15:39

a jéje, tady je nějaké vylepšení :-))) to se mi líbí :-) ale chtělo by to na tento recet, aby byl i odkaz v původním :-) abychom si mohli zvolit tuto varintu dříve (napoprvé :-)))) ) a ne pak, až na ni narazíme :-)

2 rybička rybička | Web | 14. června 2008 v 16:54

Detailisto. Máš ho tam mít, jestli Ti tam ještě k něčemu bude :-D Když už o obou variantách víš :-D

3 honzina honzina | 14. června 2008 v 19:33

my jsme zatím všechny jahody ze zahrady sežrali...prvním rokem pěstuju vlastní (sázela jsem už na podzim a zimu kupodivu přežily) ... ale jahodový džem máme nejradši, tak bych mohla taky pár skleniček udělat... a že by rovnou 3:1 ;-)

4 sněhulák sněhulák | 14. června 2008 v 21:26

rybi :-) já myslím i na ostatní :-)))) dík za doplnění :-)

5 rybička rybička | Web | 14. června 2008 v 22:12

sněhu, kéž bych byla už od přírody tak šlechetná...

honzino, naštěstí nebo naneštěstí všechny ty jahody jsou z jahodárny. nám tady roste zatím jen plevel a šutry a možná bude nějaké to rajče na svačinku, ujalo se všech pět :-D

6 rybička rybička | Web | 25. ledna 2009 v 9:06

Diskuze zde je ukončena, ve stejném tématu pokračujeme tady:  http://www.urybicky.cz/?p=591

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama