Domácí jahodová zmrzlina

15. června 2008 v 22:43 |  Dezerty bez mouky
Suroviny:
  • 1x rostlinná šlehačka Rama Cremefine
  • moučkový cukr
  • hrst jahod (cca 300 - 400g)
  • nějaké sypání - já použila mlýnek "Karamel-vanilka"
Postup:
Jahody rozmixujeme s cukrem, kterého dáme podle chuti. Je opravdu skoro jedno, zda tam dáme 2 nebo 5 lžic. Nějaké jahody necháme na ozdobení.
Vyšleháme šlehačku s cukrem (cca 3 lžíce) a trochu jí odložíme do zdobícího sáčku se špičkou na zdobení. Do formiček dáme na dno jahodu nakrájenou nadrobno, na to rozetřeme vyšlehanou šlehačku, cca 2 lžíce. Do zbývající šlehačky vešleháme rozmixované jahody a hmotou doplníme formičky. Dáme řádně ztuhnout do mrazničky.
Na vyklápění báboviček či jiných formiček posbíráme doma veškerou trpělivost. Oplachujeme je pod teplou tekouci vodou, aby zmrzlina u stěn povolila a šla vyklopit. Nazdobíme šlehačkou, jahodami, posypeme a podáváme.
PS: Samozřejmě se s bábovičkama nemusíte babrat a nechte to ztuhnout v kelímku či jakékoli misce. Naše děti třeba na celé akci nejvíc ocenily cukrové barevné sypání "Mamí, kujiký eše, móó!"
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 rybička rybička | Web | 25. ledna 2009 v 19:57

Vkládání komentářů je zde ukončeno, pokračujeme zde:   http://www.urybicky.cz/?p=626

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama