Šlehačková bábovka s čokoládou

9. května 2008 v 14:43 |  Bábovky
Šlehačková bábovka s čokoládou
  • 250ml šlehačky ke šlehání
  • 250g krystalového cukru
  • 1 sáček vanilínového cukru
  • 3 celá vejce
  • 300g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • čokoláda na vaření, cca 50g, půl tabulky
V míse postupně metlou lehce sešleháváme šlehačku s cukrem, přidáme vejce a nakonec mouku promíchanou s práškem do pečiva. Nakonec zamícháme nasekanou čokoládu. Vlejeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pečeme 40 minut při 180oC.
Bábovka je dost sladká, aby chutnala dětem, dospělým můžeme cukru ubrat na 200g, odvážnější mohou na 150g.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 sirka sirka | E-mail | 17. září 2008 v 19:02

Ahoj Rybi :-), dnes jsem zkoušela tu tvoji bábovku a je skvělá. Cukru jsem dala jen 170 g a šlahačky jsem přidala trochu víc, zdálo se mi těsto trochu husté, a je vážně skvělá. Je nadýchaná a výtečná. :-)

2 rybička rybička | Web | 18. září 2008 v 20:50

Ahoj sirko, pridat ubrat cukru - dle chuti apridat slehacku nicemu nevadi, ridsi testo ti urcite jeste lepe nabehlo.

Lidi, kdybyste vedeli, na co vsechno se da tohle slehackove testo pouzit....

3 rybička rybička | Web | 22. ledna 2009 v 18:25

Diskuze zde je ukončena, ve stejném tématu pokračujeme tady:  http://www.urybicky.cz/?p=273

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama