Mizející bábovičky

27. května 2008 v 19:55 |  Dezerty bez mouky
Pozor, po vyklopení velmi rychle mizejí. Málem jsem nestíhala fotit...
Suroviny:
1 tvaroh (250g), 100-150g moučkového cukru, 1 kefír (500ml), 1,5 pytlíčku želatiny, nějaké drobné ovoce, nějaké piškoty nebo zbytek nejakého korpusu, možná topping...
Postup:
Tvaroh, cukr a kefír rozšleháme. Želatinu připravíme podle návodu a smícháme s kefírovou hmotou. Nalijeme do formiček do poloviny, poklademe piškoty a ovocem a dáme na chvíli chladit. Pak zalijeme skoro po okraj a opět poklademe piškoty. Pak dáme chladit už pořádně. Před vyklopením formičku opláchneme horkou vodou, želatina malinko povolí a bábovička půjde vyklopit.
Pokud zbude čas než zmizí, můžeme polít třeba čokoládovým toppingem...
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 rybička rybička | Web | 22. ledna 2009 v 22:44

Vkládání komentářů je zde ukončeno, pokračujeme zde:  http://www.urybicky.cz/?p=353

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama