Osvěžující kiwi dort

27. května 2008 v 18:41 |  Moučníky jiné
Vychlazený je super osvěžující...
Těsto:Náplň:Zdobení:
3 vejcevelký bílý jogurt (400g)3 ks kiwi
90g moučk.cukru4 PL moučk.cukru1 balíček Dortového želé
1 vanilínový cukr3 plátky želatiny(nebo želatina)
4 PL olejepár kapek citronu1ks kopretiny
90g hladké mouky
Postup těsto:
Šlehačem vyšleháme vejce s oběma cukry do pěny (cca 3-4 minuty, pěna zdvojnásobí objem a zbělá). Přidáme olej a přešleháme. Prosetou mouku zamícháme do pěny. Těsto vylijeme do formy o velikosti 22-26cm. Formu nevymazáváme, jen na dno položíme pečící papír. Používáme li rozevírací formu, pak papír "přivřeme" mezi obruč a dno. Pečeme ve vyhřáte troubě. Např. horkovzdušnou vyhřejeme na 180 stupňů a pečeme na 160 stupňů. Já pekla ve forme 22cm a korpus se mi zdál vysoký, tak jsem z něj udělala dorty dva. Ale zpětně si říkám, že to nebylo třeba, mohl být i vyšší.
Postup náplň:
Jogurt smícháme s cukrem a citronovou šťávou a smícháme s želatinou připravenou podle postupu na obalu. Na korpus nasadíme zpět obruč, ve které se korpus pekl. Náplň rozetřeme na korpus a dáme chladit na 1/2 - 1 hodinu do chladničky.
Zdobení:
Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky. Naskládáme na vychladlou náplň a zalijeme dortovým želé, které můžeme přibarvit na zeleno. Želé připravíme podle postupu na sáčku - pozor, na dort lejeme až nebude horké, těsně před tuhnutím. Doporučuju jej raději malinko ohřát, pokud už v kastrolku zatuhne, než aby vám želé vyteklo škvírama z dortu na talíř. Samozřejmě obruč z dortu sundáme až po řádném vytuhnutí celého dortu! Podáváme rovněž vychlazené.
Dobrou chuť!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 rybička rybička | Web | 22. ledna 2009 v 22:05

Vkládání komentářů je zde ukončeno, pokračujeme zde: http://www.urybicky.cz/?p=348

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama