Zemáky, erteple, brambory...

16. dubna 2008 v 13:35 |  Sladké jídla
Tak se u nás doma zjevil jeden pytel brambor, ještě ujdou, ale až opravdu vyrostou, úroda z nich v tom pytli
teda nebude...
Spotřebovat a co nejrychleji a co nestihnem asi vyhodit.
Zemákové šulánky s mákem
  • 1/2 kg vařených brambor najemno nastrouhat
  • 150g polohrubé mouky
  • 20g měkkého másla (nebo 2 lžíce Flory, Perly apod.)
  • 1 vejce
  • špetka soli
Zpracujeme těsto, na pomoučeném stole vytvarujeme válec, ukrajujeme špalíky a dotvarujeme na šišečky - vyšlo 40 kousků. Vaříme v osolené vodě 6-7 minut, vložíme do vroucí a lehce zamícháme, aby se nepřichytly na dno. Rozhodně neslejeme jako brambory, ale vylovíme cedníkem!
Posypeme čím chceme, třeba mletým mákem smíchaným s cukrem. Já nemastím, tuku máme kolem sebe všude dost, není nutno přidávat.
Náš nejstarší synek překvapil a napoprve mu ohromně chutnalo. Jinak má rád k večeři jen KOKO, takže u něj úspěch!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 rybička rybička | Web | 18. ledna 2009 v 23:17

Vkládání komentářů je zde ukončeno, pokračujeme zde:  http://www.urybicky.cz/?p=47

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama