Mandarinkový řez

25. dubna 2008 v 22:54 |  Moučníky jiné
Dnes mne celý den svědily ruce a lechtalo v žaludku. Honila mne mlsná, přičemž hlava věděla, že konečně máme doma všechny ingredience na mandarinkový krém od Šárky. Večer už jsem to nevydržela a pustila se do toho.
KORPUS
Použila jsem těsto na kokosovou bábovku, jen jsem tam nedala sekanou čokoládu a těsto vylila na vysypaný plech. Pekla 15 minut při 180stupních.
KRÉM
Jak jsem už zmínila, neodolala jsem opět receptu od Šárky:
  • 1 tekutá smetana na šlehání (250 ml)
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 2 mandarinkové kompoty (2 x 175 g)
  • 1 vanilkový puding bez vaření (Creme Olé)
Všechno jsem to dala do šlehací mísy a ušlehala ručním šlehačem. Krém je mňámózní, jen příště zkusím korpus bez kokosu a bez našlehaných bílků. Až tu správnou kombinaci najdu, určitě se podělím. I tak je to nebezpečně jedlé!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Gilli Gilli | 29. července 2008 v 20:56

...mandarinkové hrk hrk řezy jsou opravdu výborné, vydrží u nás 1, max. 2 dny... Znám recept odtud http://www.oetker.cz/recepty/jedeninfof.php?serial=732 , ale korpus dělám dle tvých surovin, ale nedávám sníh, vyšlehám to vše dohoromady... = skvělé!! ...a musím říct, že ani ananasové řezy nebyly vůůůůbec špatné!!! Ach ty kalorie...:-/

...a moc chválím tvoje stránečky a recepty v nich!!!!!

2 rybička rybička | Web | 29. července 2008 v 21:49

Gilli, diky! Divam se, ze Dr.Oetker ma krem ve dvou vrstvach, to muze vypadat taky dobre. Ja je znam od Sarky, viz odkaz v textu, do te doby jsem tento rez nikde nepotkala. Ani uz nevim, jaky je puvodni korpus k nim, ale tento nam sedi lepe.

3 rybička rybička | Web | 20. ledna 2009 v 22:49

Diskuze zde je ukončena, ve stejném tématu pokračujeme tady:  http://www.urybicky.cz/?p=150

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama